Spelenderwijs leren speculeren – met BUX

Eigenlijk was ik er al een tijdje naar op zoek, een app die je op een leuke manier leert te spelen met opties en aandelen. Zelf direct kunnen kopen en verkopen – en ook op de blaren zitten als je het fout doet. Daar is nu een oplossing voor dankzij BUX. Twee ervaren Nederlandse mannen zijn opgestaan (een ex-Binck Bankier en een oud Spil Games mobiele specialist) en begonnen BUX, een app waarmee je met aandelen kunt spelen, eerst met ‘nepgeld’ en zodra je er klaar voor bent met echte centen.

Naast het kunnen handelen in een beperkt aantal aandelen (die het meest in beweging zijn) met credits of echte euro’s, kun je andere spelers uitdagen voor battles. Een battle duurt 48 uur waarin je moet bewijzen dat jij een ‘master-trader’ bent en het beste ‘snapt’ hoe de beurs werkt. Dit is dan ook wel direct het grootste ‘gamification’ onderdeel van de app, maar dat is ook prima. BUX is gewoon een leuke app voor mensen zoals ik die wat speelgeld (er voor) over hebben om in het ondiepe te oefenen met de mogelijke gevolgen van het handelen in aandelen.

Als je het serieuzer wilt aanpakken kun je in de app altijd de ‘accellerator’ aanzetten, waardoor je inleg tot een factor 5 wordt vergroot. Mocht je overigens denken dat er in-game advertising in de app zit, dat is niet het geval. De Heineken afbeelding hierboven heeft betrekking op een nieuwsbericht. BUX heeft namelijk een heuse nieuwsredactie die – per verhandelbare optie – nieuwsitems met je deelt. Zo blijf je op de hoogte wat er rondom jouw opties in de wereld gebeurt en kun je daarop anticiperen.

Nou mijn opties Netflix zijn sinds de opening alleen maar gedaald waarna ik ze bleef vasthouden, in de hoop op betere tijden. Een beginnersfout zo werd mij verzekerd. Dit doen zelfs de meest ervaren traders nog. Een regelrechte mind-fuck dus. Zodra je gaat spelen – een tip van mijn kant: Als ze dalen, verkopen en als ze stijgen: BIJKOPEN! Maar dit is makkelijker gezegd, dan gedigidaan…

Ik zou zeggen ga deze gratis app lekker downloaden en oefen eens met mobiel beleggen, het is in ieder geval leuk tijdverdrijf in de kroeg, op de bank of op de boot! 😉

 

leave a reply

you must be logged in to place a comment.