Event – Laat op je werk spelen

By exception a posting in Dutch!

Inmiddels ben ik begonnen met het plannen van een nieuw boek: ‘Laat op je werk spelen!’ Omdat ik graag input wil van Learning & Development en HR professionals nodig ik je uit om gratis naar de inspiratiesessie te komen tijdens Festival of Games in Amsterdam op woensdag 24 april. Daar zullen twee opdrachtgevers hun case presenteren waarvan de resultaten om te smullen zijn!
Verder zou ik graag vernemen wat jouw top 5 HR uitdagingen zijn binnen de organisatie waar je voor werkt. Komt dus allen in grote getallen!

Het trainen van personeel is kostbaar en het resultaat is niet altijd helder. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat het effect binnen enkele weken al is uitgedooft. Games worden als trainingsmiddel steeds vaker succesvol toegepast. Deze games worden ontwikkeld voor bijvoorbeeld het opleiden van personeel op het gebied van sales, compliance, HR, brand awareness etc.

Serious gaming gebruikt spelbeleving om bewustwording en verandering van houding en gedrag te bewerkstelligen, waarbij de speler in een veilige omgeving kan experimenteren en fouten mag maken. Games bevorderen actief leren (learning by doing) binnen een relevante en veilige context. 


Bart Hufen – auteur van het boek ‘Laat met je merk spelen’ – toont tijdens deze sessie op het congres Festival of Games aan de hand van drie projecten samen met opdrachtgevers hoe games succesvol worden ingezet als trainingsmiddel voor verandermanagement bij ABN Amro en Schiphol Airport en als middel om upselling & cross-selling te verbeteren bij Ziggo.

“Games zijn zeer geschikt omdat ze inhaken op onze basis motivaties als competitie. Het spelen van een game vereist 100% aandacht, alles is meetbaar en boven 1.000 medewerkers is de inzet van een game voor gedragsverandering zeer kosten efficiënt. Bovendien stimuleer je ‘leren van ‘verplicht’ naar ‘vrijwillig’ doordat games gebruik maken van ‘intrinsieke motivatie’!
De resultaten bij diverse opdrachtgevers waren dat tot 70% van de medewerkers de games gemiddeld tot 3 keer toe vrijwillig speelde. “

Gratis inspiratie en praktijk cases op 24 april 2013

Programma:

9:30 uur               Inloop
10:00 uur             Inleiding Bart Hufen
10:20 uur             Case KPN i.s.m. IJsfontein
10:40 uur             Case ABN AMRO Dick Krikke
11:00 uur             Q&A
11:30 uur             Einde en koffie!

Locatie:

De Overkant, Gedempt Hamerkanaal, Amsterdam Noord

Aanmelden via deze link

leave a reply

you must be logged in to place a comment.