Vrijdag de 13e….

Ben je bijgelovig? Ik niet per se, dus wees niet bang vandaag, er zal waarschijnlijk niets geks gebeuren vanwege vrijdag de 13e. Het gebeurt eerder omdat je er al maanden voor vreesde en de actie hebt gevoed met je gedachten… Als je The Secret mag geloven, kun je succes voorzien en creëren puur door te visualiseren en erin te geloven. Al sinds mijn jeugd zei mijn vader: ‘positief denken’ als we als kinderen zaten te zeuren of negatief waren. Je kunt zeggen dat ‘positief denken’ er bij ons is ‘ingeslagen’ – of positiever gezegd: met de paplepel ingegoten. Toen ik in 2009 werd ontslagen, was mijn eerste gevoel: opluchting! Daarna dacht ik: mooi, kan ik eindelijk mijn scriptie voor mijn master of brand management omtoveren tot volledig en volwaardig boek! En tien jaar later loop ik nog steeds rond in een branche die ik zelf mede heb vormgegeven; die van de gamification. Preciezer gezegd: gamification that supports organizational transformation (spelen met als doel gedragsverandering binnen organisaties op gang brengen – en houden).
Dus iedereen die vandaag in de spiegel kijkt, thuis in de badkamer, of op kantoor na het plassen… Denk eens na over WIE JIJ WILT ZIJN. Want als ik mezelf iets heb bewezen de afgelopen jaren is het wel dat bijgeloof niet helpt, maar GELOVEN zeer zeker wel. En dan bedoel ik als overtuigd atheist: GELOOF IN JEZELF en wordt de beste versie van jezelf door voortdurend te verbeteren!

Comments are closed.