Vitaliteit

Voor een nieuwe opdracht zijn we aan het onderzoeken of Vitaliteit een thema is dat bij Nederlanders leeft en of gamification hier een rol bij kan spelen. Online zijn er heel veel tests te vinden, waarvan ik deze website (https://www.123test.nl/vitaliteitscheck ) hier even wil opslaan als ‘benchmark’. Onderzoek en gamification lijkt een logische link. Toch beperkt het zich vaak tot een aantal ‘game’ elementen zoals feedback op voortgang, percentage compleet profiel, etc. Volgens Linkedin heeft mijn profiel zich inmiddels ontwikkeld tot een ‘All star’…

Zoals Blauw haar onderzoek een ‘social media research game’ noemt, moet het in ieder geval niet…

Niet alleen de vormgeving is afgrijselijk, maar ook de vragenlijst is puur tekst gebaseerd. En dat terwijl we een hekel hebben aan lezen?! Behalve als we ervoor gaan zitten, zoals jij nu voor dit blog-bericht bent gaan doen natuurlijk 😉

Mijn favoriete applicatie die heel snel heel veel vragen stelt aan de gebruiker is Yelp. Je kunt deze app gebruiken om horeca gelegenheden te vinden in de buurt (location based).

              

Afgezien van de mooie en goede vormgeving is het de snelheid en de humor in de feedback die het beantwoorden van deze vragen zo prettig maakt. Er worden bij elke incheck 7 vragen gesteld (tegenwoordig altijd dezelfde, vroeger een random selectie). Hiermee verrijkt de gebruiker de location based data enorm en word door de ‘wisdom of the crowd’ nader bepaald voor wie deze locatie geschikt is.

Wat mij betreft zou de volgende stap zijn dat de gebruiker punten ontvangt die vervolgens in te zetten zijn bij de uitbater voor relevante aanbiedingen, een welkomst cocktail of anderlei. Maar dat is iets waar ook Foursquare nooit in geslaagd is. Sterker nog, toen Foursquare met ‘Swarm’ kwam (een nieuw app voor het ‘incheck-spel’ ) ben ik afgehaakt, net als velen wereldwijd.

We zullen voor de applicatie die we gaan ontwikkelen voor vitaliteit vooral goed na moeten denken over relevante opdrachten én beloningen die de gebruiker motiveert actief bezig te blijven met zichzelf en het gebruik van de app…

Wordt vervolgt…

https://www.123test.nl/rapport/k4qNlU3u8EflzIHB

leave a reply

you must be logged in to place a comment.